Kérdés:

Mennyi ideig tart egy szerszám (pl: fejsze) elkészítése?

Válasz:

Ez sok mindentől függ, de általában 3-6 hét függően, az éppen meglévő rendelések számától, illetve az egyéb igényektől.

 

Kérdés:

Szeretnék egyedi szerszámot készíttetni Szabó Andrással. Vannak elképzeléseim és szeretném tudni vállal-e egyedi megrendeléseket?

Válasz:

A kovácsmunka egyik szépsége, hogy bizonyos értelemben minden kikerülő szerszám egyedi, hisz nincsenek öntőformák, előre elkészített alkatrészek, minden egyes darab a „nulláról” készül. Amennyiben egyedi ötlete, illetve kívánsága van és az megvalósítható szívesen segítek, hogy elképzelései megvalósuljanak.

 

Kérdés:

Külföldön lakom, de szeretnék Szabó féle kovácsolt szerszámot. Lehetséges?

Válasz:

Igen, számos külföldi országba küldtem már szerszámokat, többnyire futárszolgálattal. A szállítási feltételeket ilyen esetekben egyedileg egyezetjük és juttatom el önhöz a kiválasztott szerszámot.

 
Kérdés:

Tetszenek a szerszámok, szeretnék többet tudni, hogyan készülnek, kérdéseim vannak, mit tegyek?

Válasz:

Az oldalon igyekszem több szemléltető videót közzétenni, hogy a látogatók betekintést nyerjenek a készítés és a helyes használat folyamataiba. Amennyiben további kérdése vagy kérése észrevétele van, kérem, hogy írjon e-mailt és amint tudok, válaszolok azokra.

 
Kérdés:

A modern technikával készült szerszámok nagyon tartósak, van ilyen tartós egy kovácsolt szerszám is?

Válasz:

Természetesen. Nem ritka, a kovácsolt szerszámok több, mint 100 éves élettartama. A kovácsolt szerszámok minden egyes darabja garantáltan minőségi, hisz a készítés során folyamatosan kézzel munkálom az anyagot, míg az tökéletes nem lesz.